oost bezoekt oud raaltenaar in nieuw zeeland

Mirjam Haven en Jauke Boerdam zijn voor het TV Oost-programma Overijssel Overzee, de serie over Overijsselaars die zich in het buitenland hebben gevestigd, op bezoek geweest bij de uit Raalte afkomstige avonturier Rob Willighagen. Het programma wordt op 9 april uitgezonden.

Samen met zijn vriendin woont Rob in de bosachtige omgeving van het plaatsje Waitakere, in de bergen bij Auckland. Hij is in Nieuw-Zeeland terecht gekomen door een baan bij Greenpeace. Rob zit vol verhalen, die hij allemaal luchtig vertelt alsof het niks is. Over mensen die met een helikopter neerstorten in de wildernis in Nieuw-Zeeland en pas weken later dood gevonden worden. Of zijn pogingen om de Franse atoomproeven op Mururoa te stoppen. Tegenwoordig werkt hij maand op, maand af als technicus voor een scheepvaartmaatschappij. Minder spannend, maar hij heeft ook veel vrije tijd. Dan trekt hij er bijvoorbeeld op uit met zijn historische zeiljacht ‘Vega’, dat jarenlang is gebruikt door Greenpeace.

Rob gaat een stukje zeilen met Jauke en Mirjam. Ook neemt hij ze mee naar een grot waar de zee naar binnen spoelt. Best spannend, vooral als Rob de dames vertelt over de mensen die zich daar hebben vergist in de kracht van het water en zijn verdronken. Maar ja, soms moet je gewoon gekke dingen doen om te voelen dat je leeft. Rob beklimt ook graag de hoge Kauribomen om zijn huis. Ook al vindt zijn vriendin dat niet altijd even veilig. Maar dat is juist het mooie van Nieuw-Zeeland: er kan veel meer dan in Nederland. Maar ondanks zijn stoere voorkomen als avonturier, mist Rob z’n familie steeds meer. Vooral sinds de dood van zijn moeder overweegt hij om vaker naar Nederland te gaan.

Overijssel Overzee is maandag 9 april bij TV Oost te zien om 11.35, 12.35, 13.35, 16.20, 21.30 en 00.30 uur. Er zijn herhalingen op dinsdag 10 april om 16.40 en 21.40 uur en op zaterdag 14 april vanaf 11.35 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.