muziek en kunst op historisch festival

Muziek en kunst krijgen Tweede Paasdag extra veel aandacht op het elfde Historisch Festival Raalte. Buiten op het festivalterrein aan de Hogeweg treden onder meer de bands World of Stone, Krebbel en AmmA op. Alle drie hebben ze een eigen interpretatie van oude muziekstijlen (volks, folk of Keltisch).

Vanuit Mariënheem komt 9 april de zang- en muziekgroep Nog Eentie die onder meer oud-Hollandse liedjes laat horen in de grote hal. Daar zal ook Henk Zielman met zijn afspeelbare vinylkunst aanwezig zijn. Behalve zijn afspeelbare kunst exposeren, aangepast aan het festival, gaat de Raaltenaar ook als DJ muziek uit zijn gigantische CD- en platencollectie (zo’n 50.000 stuks) draaien. Zielman opende vorig jaar zijn unieke virtuele grammofoonplatenmuseum Recordart.nl .

Verder is de Historische Vereniging Raalte aanwezig met een stand. Er worden onder meer oude historische films over Raalte en Salland vertoond.

Om alle bands en muziekgezelschappen ruimte te bieden heeft de organisatie besloten om behalve het afgelopen jaren steeds populairder wordende binnenpodium en horecaterras in de grote hal een tweede, overdekt podium buiten te bouwen. Op dit buitenpodium zullen de 3 Middeleeuwse bands te horen zijn.

De vele historische tractoren, dit jaar kunnen die ook in actie komen op een speciaal behendigheidsparcours, en klassieke auto’s, motoren en bromfietsen blijven samen met de tientallen Middeleeuwse themagroepen de basis van het elfde Historisch Festival. Toch waarderen steeds meer bezoekers de horecavoorzieningen en de diverse muzikale optredens, zo heeft organisator Raymond Brandwacht afgelopen jaren gemerkt. ‟Het horecapodium in de grote hal wordt steeds drukker, ook al omdat het speciale kinderspeelparadijs er vlakbij ligt. Ouders en grootouders willen toch even rustig kunnen genieten van een drankje en een hapje. Zoals de spareribs waarvoor we weer de bekende echte Amerikaanse BBQ’s gaan gebruiken zoals dat hoort in Raalte. Dat wordt dan gecombineerd met luisteren naar ontspannen muziek.‟

Het historisch festival op 9 april duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur. Entreekosten zijn 6 euro per persoon (kinderen tot 13 jaar 2,50 euro).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.