midnight menace eerste finalist de wraak

Café Bosgoed in Heeten was het toneel voor de eerste halve finale van de Wraak van Salland. De tent was vol, een paar honderd man was naar Heeten gekomen. Dut Ow Deugt, Midnight Menace, Peanuts Outta Can en Razzle hadden een podiumplaats verdiend omdat ze een voorronde wonnen, of omdat het publiek het via staging2.dewraakvansalland.nl naar de halve finale gestemd hadden. Vier bands dus, die allemaal hun kwaliteit al hadden bewezen. Midnight Menace won uiteindelijk omdat de band bakken vol energie in eigen nummers stopt, een prachtig contact had met het publiek, maar gewoon technisch ook een volwassen act neerzette.

Dut Ow Deugt trapte af. De band heeft volgens de jury een typisch Sallandse repertoire (Normaal, Steppenwolf, Status Quo), heeft goed nagedacht over de podiumpresentatie. Netjes gekleed met als fijn detail de strak geknoopte stropdasjes. De frontman maakt indruk: Hij lijkt geboren om op het podium te staan en zet een overtuigende show neer voor het aanwezige publiek.

Midnight Menace is de tweede band. Vooral de energie van de band valt ontzettend op. De band is technisch goed en de muzikanten zijn geweldig op elkaar ingespeeld. Vanuit de jury gaan er veel complimenten naar de afwisseling in zang. De tweede stem vult de zangpartijen van Heleen Tichelaar (uit Laag-Zuthem) perfect aan en de band staat als een huis.

Nummer drie vanavond is de formatie uit Raalte en Heino: Peanuts Outta Can. Een jonge band welke volgens de jury ontzettend veel potentie heeft om het te maken in de muziekwereld. Ze hebben goed veel publiek meegebracht en denken na over hun podiumpresentatie. Duidelijk een band die over een paar jaar gegarandeerd alle mogelijke bandwedstrijden zal winnen, zonder twijfel.

Afsluitend is het aan de heren en dame van Razzle. Eva als frontvrouw heeft een gouden strot en wordt begeleid door een ontzettend strakke band. Instrumentaal en vocaal perfect. Het repertoire van de band bestaat echter enkel uit covers. En dan is een stageperformance machtig belangrijk. Dat ontbrak er nog een beetje aan. Maar deze band staat gegarandeerd een goede toekomst te wachten. Die krijgt op menig feest de boel wel aan de gang.

De jury bestond uit Eléon de Haas (cultuurmakelaar gemeente Raalte), Harrie Kiekebosch (Salland Centraal en medebedenker van de Wraak) en Marjolijn Dokter (Burgerweeshuis). Ze beoordeelden de bands op muzikaliteit, originaliteit, interactie en potentie. Midnight Menace mocht er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor.

Volgende week (23 maart) is er een volgende halve finale in Café Oortwijn te Heino. Break it Down, One for Sue, Userius en de Nieuwe Stempel zullen daar tegen elkaar strijden.

De Wraak van Salland is mede mogelijk gemaakt door Beaphar. De Wraak van Vechtdal is in voorbereiding en gaat dit voorjaar van start.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.