Home / archiefcentraal / meer zitplaatsen in de lepelaar na verbouwing

meer zitplaatsen in de lepelaar na verbouwing

Al enkele jaren had de familie Vrielink de wens het café-restaurant van de Lepelaar in Olst eens flink onder handen te nemen. Zo zijn er twee jaar geleden onder andere nieuwe meterkasten geplaatst om meer stroom te kunnen leveren op de plaatsen waar dat nu nodig is. Het wachten was nog op een rustigere periode om het café-restaurant aan een make-over te onderwerpen. Die verbouwing is nu af.

Al het werk is door de ondernemers zelf verricht. Bij zowel het ontwerpen, de planningen, het strippen, breken, verbouwen en inrichting is nagenoeg geen externe hulp aan te pas gekomen.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met een efficiëntere inrichting, voor de bediening gericht op de passanten, maar zeker ook voor de groepen solexrijders, kanovaarders, steppers en schutters, die hun activiteit meestal afsluiten met een barbecue, koud warm buffet, steengrillen of pizzabakken.

De kracht van de Lepelaar is flexibiliteit in de combinatie activiteiten en feestelijk afsluiten met eten en drinken. Loopt de activiteit uit om welke reden dan ook dan hoeft er geen stress te ontstaan binnen de groep over het verloop van het programma. “Niet zelden wordt er een Solexrit of andere buitenactiviteit even uitgesteld omdat de buienradar of het weer in Boskamp ons laat weten dat er nog een regenbui kan passeren. Deze raadgevers bepalen niet zelden of de barbecue buiten of binnen gaat gebeuren. Met de nieuwe routing en inrichting is de Lepelaar nog flexibeler”, zegt Peter Vrielink.

Door de efficiëntere indeling in het restaurant zijn er meer zitplaatsen in het restaurant gecreëerd en zijn de looproutes in het restaurant zelf korter en breder,. Zo kan de bediening nu tot aan de speeltuin gedaan worden.

Het tweede doel van de make-over was om meer licht in het restaurant te brengen. Niet alleen het gedateerde interieur, maar ook de donkere indruk die het café-restaurant in de zomer maakt was niet gewenst. Nu is het interieur licht met natuurlijke kleuren. “De uitstraling van het vernieuwde restaurant is fris stoer en eigentijds. De wind heeft er flink doorheen gewaaid. De reacties zijn tot nog toe lovend, zowel bij de jongere als oudere gasten valt het interieur in de smaak. In dat opzicht is het een geslaagde investering geweest en we zijn er zeker van dat zowel de gasten als het team van de Lepelaar de komende seizoenen van deze investering gaan profiteren. Ook is, naast de zalen, het restaurant met of zonder terras (deels) te reserveren voor kleinere partijen.”

Inmiddels zijn Peter en Carla Vrielink alweer bezig met de volgende herinrichting. “De IJssalon zal aan de Boxbergerweg definitief gesloten blijven en zal de ijs verkoop nagenoeg vanuit de ijssalon in de speeltuin gaan gebeuren. Daar kunnen straks ook bestellingen opgenomen worden die vanuit het restaurant verstrekt worden, zoals eenvoudige gerechten en snacks. Uitgebreide maaltijden worden uitsluitend in het restaurant en op het te overdekken terras verstrekt. Deze gerechten zijn namelijk niet warm te serveren in de speeltuin.

De Lepelaar is nog tot 1 april geopend op de winteropeningstijden. Daarnaast kun je er op afspraak en voor groepen op reservering terecht. Het ‘Herfst Winter Restaurant-thema’ is er nog tot 1 april. Dit houdt in dat de in omloop zijnde kortingbonnen van twintig procent nog steeds te verzilveren zijn. Als extra openingsaanbieding zijn daarnaast alle andere in omloop zijnde waardebonnen van de Lepelaar direct in te wisselen voor een 20 procent kortingbon. Kijk voor de voorwaarden, meer informatie en foto’s op www.delepelaar.eu

Lees ook

Bewoner Haverstraat uit huis gehaald na gasluchtmelding

RAALTE – De politie heeft vanmorgen een verward overkomende bewoner van de Haverstraat in Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.