margriet en van vollenhoven naar den nul

Prinses Margriet en meester Pieter van Vollenhoven openen donderdag 19 april het Infocentrum IJssel Den Nul. Het Infocentrum IJssel Den Nul ligt naast natuurzwembad De Lange Kolk en nabij de Duursche Waarden. Het centrum is gericht op ontmoeting, informatie en educatie over natuur en cultuurhistorie en betreft een samenwerkingsproject tussen SallandWonen, Staatsbosbeheer, JP van den Bent stichting en Historische Vereniging ‘t Olster Erfgoed.

Stichting Kulturhus Olst-Wijhe is verantwoordelijk voor de exploitatie en de programmering. Het project is mede mogelijk gemaakt door Europese, provinciale en gemeentelijke subsidie.

Het infocentrum wordt gebruikt voor het geven van informatie, rondleidingen en exposities over de flora en fauna langs de IJssel, toeristische activiteiten, cultuur en historie van de IJsselstreek, informatie over hoogstamfruit enzovoort. In het infocentrum zit een winkel en horecagedeelte. De horeca wordt verzorgd door JP van den Bent stichting, die dagbesteding aanbiedt aan mensen met een geestelijke beperking.

Het Infocentrum IJssel Den Nul is zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De dagelijkse begeleiding van de gasten is in handen van zeventig vrijwilligers, voor het overgrote deel afkomstig uit de gemeente Olst-Wijhe.

Meer informatie op staging2.infocentrumijssel.nl