Home / archiefcentraal / mach mit mobil start tour langs scholen

mach mit mobil start tour langs scholen

Een knaloranje BMW met op de motorkap een witte spreekwolk waar ‘Mach mit!’ in staat: dat is de ‘Mach-mit-Mobil’. Dinsdag is mach Mit op bezoek geweest bij diverse tweedejaars klassen van het VMBO op het Carmel College Salland in Raalte.

Uitgerust met modern lesmateriaal, boeken, muziek, films, kaarten, spellen en gadgets toert de auto langs Nederlandse scholen om leerlingen enthousiast te maken voor het vak Duits. Met de ‘Mach-mit-Mobil’ wil de Actiegroep Duits informatie over Duitsland geven en de voordelen van het beheersen van de Duitse taal voor het latere beroepsleven duidelijk maken.

Het Nederlandse bedrijfsleven zit te springen om personeel dat het Duits goed beheerst. De interesse voor het vak Duits laat onder scholieren te wensen over, zo bleek recentelijk ook uit onderzoek van het Duitsland Instituut. Ook op vervolgopleidingen en in het beroepsonderwijs staat het vak onder druk. De ‘Mach-mit-Mobil’ heeft tot doel om de belangstelling voor Duitstalige landen en de Duitse taal aan te wakkeren.

Vanuit de ‘Mach-mit-Mobil’ kunnen verschillende activiteiten worden georganiseerd. Naast de leerlingen kunnen ook ouders en leerkrachten over de voordelen van Duitse taalkennis worden ingelicht. “We willen met de trainingen van de ‘Mach-mit-Mobil’ onbekende facetten van Duitsland onder de aandacht brengen en het schoolvak Duits verrijken”, zegt Lydia Böttger, één van de twee Goethe-docenten die de auto bemannen. Zij en haar collega zijn speciaal voor dit doel opgeleid en kunnen laten zien hoe je een taal communicatief en praktijkgericht leert en toepast.

De Actiegroep Duits is een initiatief van het Goethe Institut, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) en de Duitse Ambassade in Den Haag. Deze organisaties maken zich samen sterk voor Duitse taal in Nederland. De campagne wordt ondersteund door BMW Group Nederland en ING DiBa. Scholen die interesse hebben in een bezoek van het ‘Mach-mit-Mobil’ kunnen een e-mail sturen naar Mach-mit-Mobil@rotterdam.goethe.org

Lees ook

Alternatieve SW4D met versnaperingen onderweg in de herfstvakantie

RAALTE – De uit Coronanood geboren eerste Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse van 2020 heeft met de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.