loes antonissen zamelt geld in voor kenia

Loes Antonissen uit Lemelerveld vertrekt in mei voor een periode van vier maanden naar Kenia. Ze gaat daar meehelpen in opvangcentrum Bosco Boys Langata. Dit project richt zich op de opvang van straatjongens in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar. Momenteel houdt ze een geldinzamelingsactie. Daarmee hoopt ze de jongens te voorzien van basisbehoeften, zoals zeep. Als de opbrengst van de actie het toelaat, wil ze een wasmachine aanschaffen.

Voor Loes (24) wordt het haar derde bezoek aan Afrika. Nadat ze was afgestudeerd aan de Katholieke Pabo in Zwolle wilde ze vrijwilligerswerk doen in het continent. Tijdens haar tweede bezoek kwam ze terecht bij Bosco Boys Langata (op ongeveer dertig minuten van Nairobi). Vrijwilligers bieden de jongens onderdak, educatie en voeding, dit alles in een primitieve vorm, omdat alles wordt bekostigd door vrijwillige giften en donaties. Op Langata wonen nu meer dan negentig jongens, vaak regelrecht afkomstig van de straat. Velen zijn wees of hebben nog maar één ouder die niet voor hen kan zorgen. De kinderen helpen mee bij de dagelijkse werkzaamheden in het opvangcentrum.

Omdat er voor voedsel geen geld is, wordt het gedoneerd door bedrijven. Hierdoor is in het algemeen de houdbaarheidsdatum verlopen (zure melk) en moet de schimmel van het brood worden gesneden. “Vaak was er ook nog een tekort aan voedsel, waardoor jongens gewoon niet genoeg te eten kregen”, vertelt Loes.

De jongens hebben de straat vaak met zich mee genomen. Sommigen stelen, anderen hebben problemen met drugs. “Veel jongens hebben een trauma overgehouden aan vroeger en dat uit zich vaak in onmacht. Ze weten niet hoe ze conflicten op moeten lossen en slaan er al snel op los. De sterkste wint. Het komt dan ook wel eens voor dat we met de jongentjes naar ‘het ziekenhuis’ moeten om de wonden te verzorgen. De jongens weten ook niet beter, want als je op straat hebt geleefd, moet je vechten om te overleven.”

Giften zijn welkom op bankrekening 12 78 37 272 ten name van Loes Antonissen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.