leerlingen ccs twee dagen op het toneel

Al in september zijn drie docenten gestart met de voorbereidingen en in oktober vonden de audities plaats voor zang, dans en toneel. In de muzieklessen werden muzikanten gevraagd voor de show. In totaal zijn er 25 leerlingen en drie docenten betrokken bij de musical. Zijn doen echt alles zelf: het schrijven van de teksten, dans, muziek, verlichting en kostuums. Daarnaast zijn leerlingen uit de Carmel Class Art&Music achter de schermen actief: zij verzorgen het haar, de kleding en grime. Alle leerlingen van het vmbo en Praktijkonderwijs komen overdag kijken naar de voorstelling. Op de laatste avond is de voorstelling voor genodigden, familie en vrienden.

“Het enthousiasme is enorm! De toneelleerlingen kwamen zelfs in de vakantie oefenen.” zegt docent drama Jelske Stegeman. “De musical is een uitstekend middel voor interdisciplinair onderwijs: alle kanten van podiumkunsten worden belicht. Ook kunnen leerlingen hun talenten laten zien en leren ze kijken naar elkaar. Ik vind het een geweldige manier van lesgeven, ik doe het al tien jaar met heel veel plezier en de dagen dat wij optreden in het Hoftheater, zijn twee dagen magie!”

Het verhaal draait om Romeo Montfoort en Julia van de Capellen. Deze twee families, hebben al jaren een hartgrondige hekel aan elkaar. Dit gaat heel ver terug en geen van allen weet waar het allemaal om draait. Als de gemeente een nieuw theater wil bouwen hebben zij zowel de Montfoorts als de Van de Capellen nodig. Beide families hebben een behoorlijk aanzien in de gemeente. Het is de taak van de burgemeester om ervoor te zorgen dat er een samenwerking plaatsvindt tussen Romeo en Lucas, de verloofde van Julia. Waar niemand rekening mee heeft gehouden is dat Romeo en Julia verliefd worden op elkaar. Ondanks de bemoeienis van verschillende personen kiezen zij toch voor elkaar. Dat de liefde van twee mensen zo ver kon gaan, had niemand kunnen bedenken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.