landalloop door bossen van salland

Atletiekvereniging Atletics en Landal Landgoed De Hellendoornse Berg organiseren ook dit jaar weer de Landalloop. Op zaterdag 31 maart kunnen jong en oud afstanden lopen die variëren van 1 t/m 15 km. Parkmanager Rutger Cruiming van Landal Landgoed De Hellendoornse Berg is blij dat het evenement ook dit jaar weer van start gaat vanaf het park.

Na het startschot van de verschillende afstanden zullen alle deelnemers één ronde maken over het park en vervolgens de bosrijke omgeving van de Sallandse Heuvelrug induiken. De loop voor de kinderen staat in het teken van de IK Lekker fit!? Kidsrun. Diverse organisaties proberen met deze run jonge kinderen in Overijssel bewust te maken van het belang van gezonde voeding en bewegen via de loopsport.

De winnaars (de nummers 1 t/m 3, jongens en/of meisjes) van de lokale IK Lekker fit!? Kidsruns nemen deel aan de IK Lekker fit!? Kidsrun (afstand 1km) tijdens de FBK-Games in Hengelo. De deelnemers uit de jongste categorie (t/m 10 jaar) nemen deel aan de loop in het voorprogramma, voor de oudste categorie (t/m 12 jaar) vindt dit plaats in het hoofdprogramma.

Bollo de beer neemt het startschot van de wedstrijd voor de kinderen voor zijn rekening en burgemeester Raven zal de deelnemers van de 10 en 15 kilometer ‘wegschieten’.

Alle kinderen die deelnemen aan de 1 of 2 km. mogen ’s middags gratis zwemmen in het overdekte zwembad van Landal Landgoed De Hellendoornse Berg. Toeschouwers en deelnemers kunnen vanzelfsprekend een heerlijk kopje koffie met gebak nuttigen in Timber’s Café.

“Als Parkmanager zou ik het fantastisch vinden als er dit jaar weer meer kinderen en volwassenen meedoen dan aan de editie van 2011,” aldus Rutger Cruiming.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerde lopers kijken op staging2.atletics.nl of staging2.inschrijven.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.