laatste halve finale wraak in oranjerie

Afgelopen vrijdag was de Wraak te gast in Oortwijn Heino. Daar ging de formatie De Nieuwe Stempel met de hoogste eer aan de haal. De punkband Midnight Menace wist zich eerder al te plaatsen voor de finale op vrijdag 6 april in De Leeren Lampe. Daarnaast kun je op de site van Salland Centraal stemmen op de vierde band die een plaatsje krijgt bij de finale.

The Followers bestaat uit Christian Timmer, Maryse Leloup en Jan Meijer. Verwacht ingetogen singer/songwriterachtige muziek op gitaar en bas met invloeden vanuit pop en jazz.

That’s What She Said speelt covers, maar kiest niet voor het gebruikelijke top 40-werk. Zo mag je onder andere nummers verwachten van acts al N.E.R.D. en Gorrillaz, maar ook harder rockwerk van een band als Queens of the Stoneage. Melodieuze zangpartijen worden zonder blikken of blozen verruild voor pittige staaltjes rap.

Activate is een piepjonge punkband uit Raalte. Een van hen zit zelfs nog op de basisschool! Schattig? Nou bepaald niet. Dit zijn geboren rockers, gemaakt voor dikke gitaren en drums! Zij hadden afgelopen jaar de eer om Pedro Pico Pop af te trappen en wisten een volle zaal plat te spelen.

Activate en Chop 226 mogen onderling strijden om de titel jongste punkrockband van Nederland, want de heren van Chop 226 zijn ongeveer even oud. Deze tieners spelen onder andere nummers van Green Day, NOFX, The Ramones, The Sex Pistols en The Toy Dolls, maar ook veel eigen werk. Chop 226 maakte diepe indruk tijdens de voorronde bij café Vosman in Nieuw Heeten.

De avond in De Oranjerie begint om 20.00 uur. De entree is gratis. De jury wordt deze avond onder andere gevormd door Gerard Elferink (Stöppelhaene) en Mirjam Groot Beumer (ATAK Enschede).

Tijdens de finale in De Leeren Lampe bestaat de jury uit Paul Wittenhorst (Stöppelhaene), Bert Bennink (Popconsulent van Kunst & Cultuur Overijssel) en Henk Aa (Beaphar, mede-initiatiefnemer van De Wraak en oud-manager van Cuby & The Blizzards). De presentatie is in handen van Johan Schoterman die je zult kennen van Pedro Pico Pop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.