Home / archiefcentraal / kamerlid wil erkenning sallandse taal

kamerlid wil erkenning sallandse taal

Tweede Kamerlid Eddy van Hijum wil erkenning voor het Sallands dialect. Donderdag stelt de politicus uit Laag Zuthem vragen aan de minister van Binnenlandse Zaken, om zo de streektaal te laten erkennen. Op deze manier wil Van Hijum het dialect beschermen en inwoners van de streek stimuleren tot het gebruik ervan.

Van Hijum wil overigens niet alleen erkenning voor het Sallands. Hij wil erkenning en bescherming voor het Nedersaksisch van de Rijksoverheid. Daaronder vallen onder meer het Sallands, IJssellands, Twents, Achterhoeks, Veluws en het Stellingwerfs.

Volgens het Kamerlid wordt vanuit Groningen, Drenthe, Overijssel en Friesland al langere tijd een lobby gevoerd voor een hoger niveau van bescherming. De aanvraag ligt echter al twee jaar te wachten in een bureaulade van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.