joy goedkoop in actie voor ik lekker fit

Ondanks haar drukke trainingsschema en de focus op het Europees Kampioensschap in mei, vond Joy het heel belangrijk om een bijdrage te leveren aan IK Lekker fit!? “Als je van jongs af aan leert wat goede voeding en beweging is, dan heb je er op latere leeftijd ook nog veel plezier en profijt van en daar gaat IK Lekker fit!? natuurlijk over”, weet Joy te vertellen.

Als turnster weet Joy als geen ander dat ze de juiste bouwstoffen binnen moet krijgen om een topprestatie te kunnen leveren, maar aan een dieet zit ze niet. “Neeee, ik eet gewoon normaal en focus de weken voor een belangrijke wedstrijd extra op mijn leefpatroon. Dan zorg ik voor goede rust en let ik beter op mijn maaltijden.” Niet alleen het eten, maar ook de opbouw en samenstelling van haar trainingen zorgen voor de juiste prestaties. “Trainen is voor mij echt heel belangrijk om mijn lichaam sterk en lenig te houden. Ik ben van nature helemaal niet zo lenig, omdat ik sterke en compacte spieren heb. Als ik een hele periode niet meer zou trainen, zou ik de spagaat niet meer kunnen.”

De leerlingen van de Hartkampschool hebben afgelopen maandag de aftrap van IK Lekker fit!? gehad, waarin Wethouder Roger de Groot het project opende met het startsignaal voor de buitenspeelweken. De komende weken krijgen de leerlingen allerlei sportclinics aangeboden, zoals atletiek, free running, hockey, tafeltennis en natuurlijk turnen. Ook besteedt de school aandacht aan gezonde voeding door middel van smaaklessen en gaan de groepen 3 tot en met 6 op boerderijbezoek om met eigen ogen te zien wie de producenten zijn van voedsel.

Meer informatie op staging2.iklekkerfit.nl / staging2.iklekkerfit.hyves.nl en staging2.joygoedkoop.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.