johnny holtkuile viert 25 jarig bestaan

Johnny Holtkuile begon op 17 februari 1987 met zijn eigen tuincentrum, vlak naast de huidige locatie aan de Oude Zwolsestraat 8a in Raalte. “Ik had daarvoor jarenlang voor een bloemist in Wijhe gewerkt”, vertelt hij, “maar ik had altijd al de ambitie om voor mezelf te beginnen.” Dat Johnny (geboren en getogen in Boerhaar) uiteindelijk in Raalte terecht kwam, was volgens hem puur toeval. “Ik kende iemand die een kas van driehonderd vierkante meter te koop had staan. Die stond naast de toenmalige Broederij Salland, maar aangezien dat bedrijf wilde verhuizen naar Groenlo kwam die locatie vrij, een perceel van circa 1.500 vierkante meter. Ik heb de kans vervolgens gegrepen.”

Johnny begon aanvankelijk als kweker, maar besloot zich al heel snel ook op de particuliere verkoop van bloemen en planten te richten. In de loop der jaren nam de klandizie dermate grote vormen aan, dat Johnny in 2002 een geheel nieuwe kas van 1.500 meter kon openen. Een hele stap voor de bescheiden ingestelde ondernemer. “Het was absoluut een hoogtepunt”, lacht hij. “Maar het ging niet vanzelf. Aan de ene kant was het natuurlijk fantastisch, zo’n enorme groei en een volledig nieuwe kas, aan de andere kant moest ik wel even wennen. Ik was ineens mijn vaste plekje kwijt.”

Maar dat betekende nog lang niet het einde van de ambities van Johnny en zijn echtgenote Thea. Eind 2010 breidden zij de kas nog eens met 500 vierkante meter uit. Tegelijkertijd stapten ze over op de landelijke GroenRijkformule. Inmiddels hebben Johnny en Thea tien medewerkers in dienst, waarvan vijf parttimers, en is het tuincentrum een gevestigde naam in Salland en omgeving. Dat is mede te danken aan de vele activiteiten en acties (neem bijvoorbeeld de jaarlijkse Kerstshow of de recente Ladies Night) die Johnny en zijn team organiseren. Of ie die groei had verwacht toen hij 25 jaar geleden begon met zijn bedrijf? “Nee”, klinkt het nuchter. “Maar het is bijna vanzelf gegaan. Het groeide langzaam. Dan kun je het blijven overzien. Ik geniet er nog steeds elke dag van. Het contact met de mensen is het leukste van het vak. Je moet ze blijven prikkelen met leuke aanbiedingen en activiteiten. Ik zie dat als een sport en dat ervaar ik nog steeds elke dag zo. Ik zie de toekomst letterlijk en figuurlijk zonnig tegemoet. Nieuwe plannetjes? Ja, die komen vanzelf wel weer. Maar eerst het nieuwe seizoen, nu gaan we knallen! Daarna verzinnen we vanzelf wel weer wat.”

GroenRijk Raalte is gevestigd aan de Zwolsestraat 8a, tel: 0572-357636. Meer informatie op staging2.groenrijk.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.