Home / archiefcentraal / ivn leden bekommeren zich om gierzwaluwen

ivn leden bekommeren zich om gierzwaluwen

Leden van IVN Raalte zetten zich de komende periode in voor de zeventig tot tachtig gierzwaluwen die komende maand, na een lange reis, weer arriveren op hun vaste locaties in Raalte. De gierzwaluwen komen tot begin augustus naar Nederland om hun jongen groot te brengen.

Onlangs plaatsten de IVN-leden al enkele nestkasten voor de gierzwaluwen aan gevels van huizen aan de Westdorplaan. Ook wordt er bij de nieuwbouw en renovatie van wijken, zoals bijvoorbeeld de Blekkerhoek, rekening gehouden met nestgelegenheid voor vogels. Gierzwaluwen zijn namelijk zeer trouw aan hun nestplaats, die aan heel specifieke eisen moet voldoen om succesvol hun jongen te kunnen grootbrengen.

In Wijhe heeft Ronald Boerkamp van het plaatselijke IVN al vaker nestkasten geplaatst. Van zijn kennis en ervaring heeft IVN Raalte dankbaar gebruik gemaakt. De werkgroep landschapsonderhoud zorgde voor goede ladders, om de mooie kasten die zijn vervaardigd in de werkplaats van de Parabool in Heeten, hoog aan de gevels te bevestigen.

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.