ivn leden bekommeren zich om gierzwaluwen

Leden van IVN Raalte zetten zich de komende periode in voor de zeventig tot tachtig gierzwaluwen die komende maand, na een lange reis, weer arriveren op hun vaste locaties in Raalte. De gierzwaluwen komen tot begin augustus naar Nederland om hun jongen groot te brengen.

Onlangs plaatsten de IVN-leden al enkele nestkasten voor de gierzwaluwen aan gevels van huizen aan de Westdorplaan. Ook wordt er bij de nieuwbouw en renovatie van wijken, zoals bijvoorbeeld de Blekkerhoek, rekening gehouden met nestgelegenheid voor vogels. Gierzwaluwen zijn namelijk zeer trouw aan hun nestplaats, die aan heel specifieke eisen moet voldoen om succesvol hun jongen te kunnen grootbrengen.

In Wijhe heeft Ronald Boerkamp van het plaatselijke IVN al vaker nestkasten geplaatst. Van zijn kennis en ervaring heeft IVN Raalte dankbaar gebruik gemaakt. De werkgroep landschapsonderhoud zorgde voor goede ladders, om de mooie kasten die zijn vervaardigd in de werkplaats van de Parabool in Heeten, hoog aan de gevels te bevestigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.