hondenpoepoverlast olst wijhe neemt toe

Het leek even de goeie kant op te gaan in 2011, maar uit de meest recente metingen blijkt juist dat de overlast van hondenpoep in de gemeente Olst-Wijhe toeneemt. In 2010 is in overleg met inwoners van alle wijken in de kernen Olst en Wijhe bepaald waar hondenpoepbakken geplaatst moesten worden. Ook hebben inwoners locaties aangewezen om te monitoren.

Iedere maand worden metingen gedaan om te kijken of Olst-Wijhe al richting hondenpoepvrije gemeente gaat. Dat houdt in dat een score van 8 gehaald moet worden. In de zomer van 2011 leek het die kant op te gaan, maar uit de metingen van 2012 zijn de cijfers juist enorm gedaald.

In de zomer van 2011 scoorde Wijhe een 7,2 en Olst 7,6. De openbare ruimte werd dus schoner. In de laatste meting dit jaar is dit gedaald in Wijhe naar een 5,2 en in Olst naar een 4,3. Er zijn op verschillende punten in de gemeente metingen verricht.

De gemeente roept inwoners op om alerter te zijn en elkaar aan te spreken op het opruimen van de uitwerpselen. Naast deze metingen wordt er ook gemeten in welke mate de hondenpoepbakken worden gebruikt. Ook dit verschilt per hondenpoepbak. Al met al wordt er zo’n 170 kilo hondenpoep per week opgehaald.

De gemeente controleert hondenbezitters. Niet alleen of er opgeruimd wordt, maar ook of de viervoeter aangelijnd is en of je een opruimmiddel bij je hebt. Er is tijdens openingstijden van het klantcontactcentrum een gratis hondenpoepopruimmiddel te verkrijgen bij de balies van de gemeente in Olst en in Wijhe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.