herxen loopt uit voor de wraak

Grote zaal, extra tappunt om de bierlogistiek zo optimaal mogelijk te laten verlopen en een speciaal ingerichte eethoek waar de broodjes haring gretig aftrek vonden bij de circa 300 bezoekers.

De loting pakt eigenlijk voor alle bands goed uit. Wat? trapt de avond af. Even opwarmen, maar met een band-baby op komst eigenlijk wel prettig om als eerste te spelen. De band trapt af met goed vertolkte rocktoppers (all time rock music noemen ze het zelf). Een betere opwarmer konden de bezoekers zich niet wensen. De stemming zit er gelijk goed in! De toon is gezet en de lat (hoog) gelegd.

Aan 10 to Go om dit te overtreffen: Deze rockers uit Deventer en Raalte zijn voor de gelegenheid de dijk afgereisd om hun kunsten (veelal eigen nummers) in Herxen ten gehore te brengen. De band is hard op weg naar faam: Onlangs te horen op 3FM en dat ze wat overhebben voor hun muziek bewijst de zanger van de band. Overduidelijk grieperig zet hij een geluid neer van “heb ik jou daar”! Zijn verontschuldigingen waren absoluut overbodig! Hoewel even twijfelend of afsluiter “Killing in the name of’ van Rage against the machine wel voor het gehele publiek geschikt zou zijn, knalt het door de speakers. Nu kan Herxen toch echt niet stil blijven staan. Duidelijk een schot in de roos!

Even uitblazen. Maar snel weer de dansvloer op voor That’s What She Said. Dat ze niet zomaar een coverband zijn, bewijst niet alleen het geluid dat ze voortbrengen: Niet de minste nummers die ze superstrak en vol energie spelen. Hun setlist van de avond is zeer divers en vooral erg verrassend! Nummers van onder meer Queens of the Stoneage worden afgewisseld met die van the Gorrilaz en N.E.R.D. Melodieuze zangpartijen zonder blikken of blozen verruild voor pittige staaltjes rap. En de dansvloer? Die raakt almaar voller. Onmogelijk om nog stil te staan!

Dampende taferelen, een grote uitdaging voor de jongens van Dut ow Deugt om deze avond met een knaller af te sluiten. De band is helemaal in stijl: de bakkebaarden en stoicijnse look van de boerenrockers passen perfect in het plaatje en doen hun nummers van Normaal en Jovink eer aan. Maar dat hun muzikale pallet nog een stukje breder is bewijzen ze met nummers als ‘Born to be wild’ van Steppenwolf. Perfect passend in de mooie opbouw van de avond gaat het publiek volledig uit z’n dak! En dat maakt dat “Dut ow Deugt” er dik verdiend vandoor gaat met de winst van de avond. We zien ze terug in een van halve finales. Online kan het publiek binnenkort stemmen op de overige drie bands.

Vrijdag 9 maart is de laatste voorronde van de Wraak van Salland in Café de Hoppe in Broekland. Userius, Dick E. Blake, the Schiw en the Followers zullen dan op de planken staan.

Ondertussen wordt er langzaam al meer duidelijk over de (halve) finales. Zo is er vrijdag 6 april in de Leeren Lampe een professionele jury aanwezig met Henk Aa (President-directeur Beaphar en voormalig manager Cuby & the Blizzards), Bert Bennink (adviseur popmuziek Overijssel) en Paul Wittenhorst (Stoppelhaene).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.