henrie hutten houdt open dag in de schalm

Sinds het begin van dit millennium is er in de uitvaartzorg veel veranderd, constateert Hutten. “Meer dan voorheen worden de wensen van de overledene en de nabestaanden gerespecteerd. Mensen denken in hun leven na over hoe hun uitvaart eruit moet zien en ze willen weten welke kosten daarmee zijn gemoeid. Ze willen een persoonlijke uitvaart, maar ook in de droevige tijd hun nabestaanden werk uit handen nemen. Ik geef hierover graag advies.”

Hutten begon in 1999 in Mariënheem als uitvaartverzorger, toen naast zijn baan bij Schuitema-Oost in Raalte. In 2002 maakte hij de overstap naar fulltime uitvaartverzorger. Hij werkt voor de stichting HSU in Olst en verzorgt daarvoor uitvaarten in Olst, Boskamp en Den Nul. Ook verzorgt hij uitvaarten voor begrafenisverenigingen in Diepenveen en Wesepe. “Ik verzorg uitvaarten voor iedereen in deze regio”, vat Hutten samen.

Begraven, cremeren en begeleiding bij de rouw is al lang niet meer het werkveld van alleen de uitvaartverzorger. Die heeft meer mensen om zich heen verzameld. Tijdens de open dag zijn ze van de partij. “Bezoekers kunnen zich daardoor zondag uitgebreid laten informeren over alles wat er bij overlijden en uitvaart komt kijken”, aldus Hutten.

Medewerkers van VV Medical vertellen over specialistische zorg voor een overledene, zoals Thanatopraxie (lichte balseming). Rosa Kiekebosch geeft informatie over nazorg. Grooters Uitvaartkisten geeft een beeld van de keus die er onder meer is aan uitvaartkisten.

Schildersclub Mariënheem heeft speciaal voor deze gelegenheid een kist beschilderd, die te bezichtigen is. Drukkerij Duteweerd uit Marienheem toont het brede assortiment rouwdrukwerk, terwijl de Mariënheemse kweker Yvonne Pot rouwarrangementen laat zien.

Medewerkers van crematorium Steenbrugge geven informatie over cremeren. Welke mogelijkheden er zijn op het gebied van grafmonumenten vertelt het Zwolse Beernink grafmonumenten.

Rijkoetsenverhuur Henk Scholten komt zondag met een fraaie lijkkoets naar Mariënheem. Andere deelnemers zijn Uitvaartverzekering Twenthe, John Ruiter (rouwfoto’s) en ReGraTec (grafdelving) en Arthur te Avest (rouwvervoer).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.