groenstroken helemaal onder de stront

“De groenstroken en speelveldjes (o.a. langs de Saffraan en de veldjes onder de hoogspanningskabels) waarover altijd of gewandeld of gerend kon worden en waar kinderen hun spel konden spelen, zijn nu stinkende plekken waar de poep van honden niet meer opgeruimd wordt,” schrijft de Raaltenaar.

Mondeling licht de inwoner van de wijk zijn brief toe: “Het speelt al een hele tijd. Als ik met mijn kleinkinderen een balletje wilde trappen op de groenstrook bij de Saffraan in Raalte, nam ik altijd een hark mee. Uiteindelijk zaten ze nog onder de hondenpoep. Uiteindelijk verbood mijn zoon me om daar met mijn kleinkinderen te voetballen. Toen dacht ik: Nu wordt het me te gortig.”

Kuik krijgt veel reacties op zijn brief, die in een oplage van 400 door de wijk is verspreid. “Mensen bellen me op en erkennen het probleem.”

Ook richtte Kuik zich tot het college van B&W van Raalte, dat de brief beantwoordde. Kuik is niet helemaal tevreden met het antwoord van de gemeente. “Ik vond dat wel wat magertjes. Ik zocht als bewoner contact met de eigenaar van het groen. In het antwoord vertelden ze me alleen wat het gemeentelijk beleid was en dat een hondenbezitter zijn hond daar niet los mag laten lopen. Daarnaast gaan ze het toezicht met BOA’s verscherpen. Over de stront opruimen staat in de brief geen woord.”

Kuik overweegt om een tweede brief aan de gemeente te richten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.