gosse hiemstra volgt roger de groot op

Hiemstra is werkzaam bij Saxion en heeft ruime bestuurlijke ervaring. Hij was 11,5 jaar wethouder in Deventer (van 1999 tot 2010). Hiemstra woont ook in Deventer. Daar blijft hij de komende twee jaar – de huidige bestuursperiode – ook wonen. Hiemstra begint op 29 maart. De Groot vertrekt op 18 april. Dus hebben ze twee weken de tijd voor allerlei overdrachten.

Volgens de fractievoorzitter van CDA Raalte, Elly van Steen, is het een ‘goeie match’. “Hij kan zich bestuurlijk snel invoegen en is bekend met de Sallandse cultuur.”

Hiemstra zelf merkt opgewekt op: “Ik vond het een eer om gevraagd te worden.” Enige kennis van lopende dossiers heeft Hiemsta al. Het bestemmingsplan buitengebied, een heet hangijzer, werd mede door hem ontworpen. Destijds was hij namelijk wethouder in Deventer. Raalte, Olst-Wijhe en Deventer trokken nauw met elkaar op in de ontwikkeling van het plan.

Hiemstra is zestig jaar, getrouwd, heeft drie kinderen en werd onlangs grootvader.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.