Home / archiefcentraal / gibo groep kwiek laat kop niet hangen

gibo groep kwiek laat kop niet hangen

Door de overwinning heeft Loreal al een aardige voorsprong op de handbalsters uit Raalte. “Ik denk ook dat zij de meest complete ploeg hebben en als eerste in deze poule gaan eindigen”, zegt Marieke Brinkhuis, aanvoerster van Gibo Groep Kwiek. “De komende wedstrijden tegen Nieuwegein en Fortissimo zijn voor ons erg belangrijk. Wanneer we deze wedstrijden weten te winnen, dan doen we weer helemaal mee en geef ik ons goede kansen. We moeten in ieder geval één ploeg onder ons zien te houden om directe degradatie af te wenden en dat is zeker haalbaar.”

Hoewel het op het veld dit jaar zeer moeilijk gaat, is dat niet te merken aan de sfeer in de groep. “We wisten van tevoren dat het een moeilijk seizoen zou worden en iedereen had zich hier ook wel min of meer op ingesteld. Dat we nu dus in de degradatiepoule spelen, is binnen het team geen grote verrassing. Natuurlijk is het niet leuk wanneer je zoveel wedstrijden verliest, maar we zijn hier als team goed mee om gegaan en hebben een gezamenlijk doel. We willen ons namelijk wel handhaven en gaan hier met zijn allen dan ook vol voor. De sfeer is dan ook heel goed.”

Mocht Gibo Groep Kwiek er toch niet in slagen volgend jaar ook op het hoogste niveau te spelen, dan heeft dat volgens Marieke Brinkhuis geen gevolgen voor de spelersgroep. “Twee speelsters hebben een tijdje terug al te kennen gegeven dat ze bij Kwiek stoppen. Een aantal speelsters twijfelt nog wel, maar dit heeft meer te maken met blessures en werk en niet met een eventuele degradatie. Ik ben zelf van plan om door te gaan en hoop dat de rest van het team er volgend seizoen ook weer bij is.”

Zondag speelt Kwiek tegen Galecop. De wedstrijd in Nieuwegein begint om 15.00 uur.

Lees ook

Slotviering Pauluskerk; einde tijdperk

RAALTE – De Pauluskerk wordt op zondag 3 oktober officieel aan de eredienst onttrokken. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.