gewoon carolien verschillende religies

Van de bekende predikant Hans Stolp neem ik het volgende over en heb ik bewerkt tot wat ik leer van de verschillende religies;

* Het grote geschenk van de ware vrede en geweldloosheid vind ik in mijn hart (Hindoeïsme/Mahatma Gandhi).

* Leven in respect en eerbied voor alles wat leeft, leert mij over de kracht van mededogen (Boeddhisme/Dalai Lama)

* De Chinese religies als Confucianisme en Taoïsme geven mij inzicht hoe ik de balans tussen schijnbare tegenstellingen kan houden. De harmonie, het midden van alles wat er is.

* Het Jodendom leert mij dat ik een individu ben. Met de kracht van mijn geweten maak ik de samenleving rechtvaardiger, eerlijker. Door regeltjes of achter wetten te staan die ons mensen ondersteunen in het leven.

* Van de Islam leer ik over de Heilige oorlog, de Jihad. Ik zie dat als het gevecht met mijn ego (gedachten en gevoelens) die mijn leven beïnvloeden. Daarnaast leer ik van de Islam dat je op vele manieren de liefde van Allah (God) zichtbaar kunt maken.

* Het Christendom leert me de allesomvattende betekenis van de liefde. De aardse weg is een weg om te leren steeds zuiverder, eerlijker en liefdevoller te zijn. Je gaat een inwijdingsweg en bent dan steeds minder een gelovige, maar steeds meer een wetende.

Wat leer jij van de verschillende religies? Bij welke religies heb je nog moeilijkheden? Vertel gerust je verhaal via info@carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.