Home / archiefcentraal / gewoon carolien opgeruimd huis

gewoon carolien opgeruimd huis

Rond februari is het al begonnen. Steeds vaker en op verschillende plekken kwamen er gedachten als ’wat een rommel’, of ´dat kan wel weg´. Tijd om ruimte en gebruik te maken van de vernieuwde energie van de beginnende lente.

Maar waar begin ik? Ik begin met iets kleins, het voorraadkastje in de badkamer. Daar hoeft weinig weggegooid te worden. Ik heb wat moeite met weggooien. Er komen dan gedachten als ‘dat kan een ander nog gebruiken’ en ‘dat kan ik misschien later nog gebruiken’. Die gedachten geloof ik dan en ja, dan blijft het soms weer liggen. Ook spullen met emotionele waarde zijn wat pittig. Herinneringen. Ik wil graag leven in het nu vanuit liefde en vreugde, dus bepaal steeds beter wat nu belangrijk voor mij-ons is.

Op jonge leeftijd werd ik eens in de paar jaar meegenomen om te helpen opruimen en schoonmaken bij een enorm lieve tante in Limburg die alles wat ze kreeg koesterde en moeilijk kon loslaten. Daar konden we niet meer door het huis lopen, lag er overal schimmel en etensresten, liepen er vele beestjes die ik niet kon identificeren, en als ik me bewoog, vielen er spullen en kwam er allerlei viezigheid vrij. Ik kon haar beleving, haar keuzes volgen en begrijpen, maar voor mij is begrenzing nodig.

Dit beeld helpt mij nog altijd bij het weggooien en schoonmaken. Daarnaast heb ik een partner die wel heel gemakkelijk weg kan gooien. ´Hebben we het twee jaar niet gebruikt, dan gaat het weg´. Dat levert wel eens pittige onderhandelingen op. Op het moment is veel weggegooid, zijn vele ruimtes in huis opgeruimd(er) en schoon, spullen staan klaar voor rommelmarkten, de schuur en tuin gedaan. Ha lekker.

Heb jij moeite met opruimen en schoonmaken? Welke keuzes maak jij? Gebaseerd op welke gedachten? Heb je ook onderhandelingen met je partner of bepaalt de een wat weggaat en binnenkomt en vindt de ander het ´best´? Wat doet een opgeruimd huis met je?

Vertel gerust je verhaal via info@carolienjonkman.nl.

Lees ook

Plannen nieuwe inrichting N337 bij Den Nul en Olst ter inzage

ZWOLLE – De plannen voor een nieuwe inrichting van de Rijksstraatweg (N337) in Den Nul …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.