gewoon carolien best en eigenlijk

‘Ga je mee naar het dorp?’ ‘Best’. Het valt me op dat veel Sallandse mannen op vragen van hun vrouwen als antwoord geven ‘best’. Dat dit ‘is wel goed’ betekent, weten wij wel. Voor mij is de subtielere betekenis van het woord ‘best’ , ‘ik weet dat ik het moet, dus ik doe het maar’. En als iets moet, sta je niet echt te springen van geluk. Dan is er sprake van verplichting. Het lijkt te maken te hebben met de overtuiging ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. Jezelf niet teveel laten zien, niet opvallen.

Een man van rond de 20 jaar wordt zich nu bewust van de positieve mogelijkheden van meer voelen dan anderen. Hij beseft nu dat hij door zijn intuïtie bijvoorbeeld sneller het meisje kan vinden dat bij hem zal passen of hoe hij als manager op een werkvloer problemen snel aan kan voelen en dus snel kan oplossen. Ik zie zijn ogen glimmen van enthousiasme, zijn hele lijf schreeuwt blijheid en hoop uit. Ik vraag hem ‘huiswerk‘ te maken door deze mogelijkheden te oefenen. Ik krijg als antwoord ‘best’. Hij kijkt mij dan niet in de ogen, als het ware om zijn innerlijk niet te hoeven verraden. Zijn gevoel en gedrag komen niet overeen. Hij laat zichzelf niet helemaal zien.

‘Ga je mee naar het dorp?’ ‘Eigenlijk wil ik…’ ‘Maar…’ Veel vrouwen gebruiken het woordje ‘eigenlijk’. In plaats van ‘ja, ik wil/nee ik wil niet’, komt er een hoop ‘blablabla.’ Wat wil je nu? Ook een onduidelijke communicatie. Dit zijn maar kleine voorbeelden van mogelijkheden tot betere communicatie. Gevoelens en gedrag op een lijn hebben, duidelijk kunnen overbrengen en begrepen worden geeft je grip op je leven. Iedereen worstelt wel met slechte communicatie. Daarom is het belangrijk dat deze problemen worden gezien en dat ze aan de orde worden gesteld.

Hoe ga jij nog beter communiceren? Vertel gerust je verhaal via info@carolienjonkman.nl

staging2.carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.