fsc kozijn onthuld bij timmerfabriek salland

Wethouder Klaas Agricola van de gemeente Dalfsen ondertekende vlak daarvoor samen met Mark Kemna van FSC Nederland een speciaal FSC-convenant. De gemeente brengt daarmee de intentie tot uiting zoveel mogelijk FSC-hout en -papier te gebruiken en de achterliggende waarden van het FSC-keurmerk uit te dragen. Eerder ondertekenden ook al Zwolle en Deventer dat convenant. De gemeente Raalte is hierover nog intern in overleg.

Het FSC-keurmerk garandeert dat het hout verkregen is door ecologisch verantwoord bosbeheer. “Bovendien krijgen de arbeiders in de landen waar het hout vandaan komt een goede vergoeding, zodat ze goed in hun eigen bestaan kunnen voorzien”, vertelt Gerard Harmsen, eigenaar van de Timmerfabriek Salland. “En dat spreekt mij ook zeer aan.”

FSC waakt wereldwijd over in totaal bijna 150 miljoen hectare. De FSC-bossen zijn te vinden in tachtig landen. FSC staat voor Forest Stewardship Council. Het is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label.

“Wij zijn natuurlijk erg blij met Dalfsen en andere opdrachtgevers die kiezen voor FSC door zich als partner aan te sluiten bij FSC Nederland,” vertelt Mark Kemna, manager FSC Netwerk bij FSC Nederland. “Samen met onze partners hebben wij ons tot doel gesteld om toepassing van FSC-hout en –papier vanzelfsprekend te maken. Hoe meer opdrachtgevers zich op de juiste manier voor deze doelstellingen inzetten, hoe sneller we deze kunnen bereiken.”

“Dat nu al drie gemeenten het FSC-convenant hebben ondertekend, zie ik als een belangrijk signaal van de overheid richting de consument”, stelt Harmsen. “Ik verwacht dat we hier in Nederland over vijf jaar alleen nog maar FSC-hout zullen gebruiken. De regels met betrekking tot de certificering van hout worden nog steeds aangescherpt. En dat is maar goed ook. FSC garandeert immers dat er bomen terug worden geplant, de arbeiders het goed hebben en gaat daarmee wildkap tegen.”

Wethouder Klaas Agricola onderschrijft van harte de doelstellingen van FSC. “De gemeente Dalfsen heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. We hebben ons tot doel gesteld om 2025 volledig CO2-neutraal te zijn. Duurzaamheid is meer dan alleen maar energiebesparing. Dat zien wij veel breder. We hebben ook oog voor de sociale, ecologische en economische duurzaamheid. Daarop is ons beleid ook gebaseerd.”

Meer informatie op staging2.timmerfabriek-salland.nl en staging2.fsc.nl. Timmerfabriek Salland is gevestigd aan de Handelsweg 39 in Lemelerveld, tel: 0572-382680.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.