forse stijging woninginbraken in salland

Dat is twee procent meer dan vorig jaar.

Opvallend is het aantal diefstallen uit woningen en schuurtjes aan het eind van de middag en het begin van de avond. In veel gevallen zijn de bewoners dan net even weg en slaat het dievengilde haar slag.

Vaak wordt de huis- of schuurdeur niet goed afgesloten wanneer ouders hun kind ophalen van school of naar de sport brengen. Ook staan vaak (kleine) bovenramen ter ventilatie open en kan door handreiking (zelfs op de bovenverdieping) het onderliggende raam eenvoudig worden geopend. In een aantal gevallen stond in de tuin een trapje of ladder of kon via de vuilcontainer gemakkelijk op het (platte) dak worden geklommen.

Voor informatie over passend en deugdelijk hang- en sluitwerk verwijst de politie naar de vakhandel. De site staging2.politiekeurmerkveiligwonen.nl toont voor alle types woningen hang- en sluitwerk op maat en geeft handige organisatorische- bouwkundige- en elektronische inbraakpreventietips. Zie je iets verdachts in de buurt of op straat, informeer zo snel mogelijk de politie via 0900-8844. Wordt er bij jou ingebroken, bel dan 112.

Uit buurtonderzoeken na diefstal blijkt dat de politie vaak eerder met informatie geïnformeerd had kunnen worden. Dat had de kans dat inbrekers/dieven waren aangehouden aanzienlijk kunnen verhogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.