finale de wraak van salland in zicht

Het is nog maar vijf maand geleden dat Harrie Kiekebosch, Henk Aa en Maurice Endeman de eerste ideeën met elkaar uitwisselden. ‘’Het moet geen kneuterige bandwedstrijd worden, maar een professioneel opgezette kroegentocht met hoge impact voor de deelnemende bands. Iedereen moet weten wat Salland muzikaal te bieden heeft en mensen moeten weer enthousiast gemaakt worden voor live-muziek.’’

De Wraak van Salland strijkt vrijdag 30 maart neer in café de Oranjerie in Wijhe. Hier strijden de laatste vier bands (Activate, Chop 226, the Followers en That’s What She Said) om een plek in de finale. Wijhe heeft de laatste halve finale, de week daaropvolgend is het al tijd voor de grote finale op vrijdag 6 april in de Leeren Lampe te Raalte. Ook deze beide avonden zijn gratis te bezoeken.

In drie halve finales zijn door een deskundige jury drie bands uitverkoren voor de finale. Maar ook in de Leeren Lampe zijn er vier optredens. Vanaf zaterdag 31 maart kan het publiek daarom nog één band naar de finale sturen. Nog een keer komen alle halve finalisten tegenover elkaar te staan. Dit keer is dat digitaal. Op staging2.dewraakvansalland.nl kan gestemd worden. En als je wil weten welke band welke muziek ook al weer maakte: op de site staat bij iedere band een clip, in de voorrondes gemaakt door leerlingen van Landstede. De laatste band hoort donderdag pas of ze vrijdag op de planken staan: Een spannende strijd.

De organisatie wil met de reeks wraak-avonden laten zien dat de bandjescultuur leeft als nooit tevoren. Daarbij is het leuk voor een breed publiek, zo vinden ook verschillende festivals in de regio. De handen zijn ineen gestoken en zo is er een prijzenpakket samengesteld met daarin optredens op o.a. Stöppelhaene, de Midzomerfeesten in Mariënheem, de Doorbraak, Burgerpop in Deventer en het Pedro Pico Pop festival. Ook wordt er een speciale Wraak-cd gepubliceerd door Ruud Tijs van Hillroad Records.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.