expositie en verkoop schilderijen stamhoeve

In de Maalderij in Heino wordt op 31 maart een expositie geopend van schilderijen die zijn gemaakt in de omgeving van Heino. Deze worden tevens verkocht en de opbrengst gaat naar De Stamhoeve. Dit wordt een woon- en werkplek voor jongeren met een verstandelijke beperking.

Zowel recente werken alsook jaren geleden geschilderde doeken door Mevrouw Gerda Obbink-Moll worden tentoongesteld en zijn te koop. Het geld wordt besteed aan de inrichting van De Stamhoeve aan de Wijheseweg tussen Raalte en Wijhe. De schilderijen zijn vooral afbeeldingen van een aantal boerderijen in en om Heino. Tevens heeft Gerda recent wat kleinere schilderijtjes gemaakt. Niet alleen van landschappen, maar ook van kleurige hanen en kippen, stadsgezichten, en bloemen. De schilderijen hebben een aantrekkelijke prijs zodat dit geen grote belemmering hoeft te zijn voor een eventuele aanschaf.

De Stamhoeve is een initiatief van Sylvia Visser en haar man Ronald. In 2010 hebben zij de boerderij gekocht aan de Wijseseweg en inmiddels wonen zij hier ook met hun twee jonge kinderen. Het uitgangspunt is dat jongeren met een verstandelijke beperking hier een woon- en werkplek zullen krijgen waarbij het accent ligt op dat wat deze jongeren ieder naar eigen capaciteit kunnen bijdragen aan de maatschappij, en waarbij zij zich helemaal thuis en gelukkig kunnen voelen. Gerda Obbink werd hierdoor geïnspireerd en wilde dit initiatief ondersteunen door de opbrengst van haar schilderijen ten goede te laten komen van De Stamhoeve. De gemeentelijke goedkeuring voor de Stamhoeve is inmiddels afgegeven, en het plan is om het woon- en verblijfhuis dit voorjaar te bouwen op een plek waar voorheen de koeienstal heeft gestaan.

De opening van deze ‘verkoopexpositie’ in De Maalderij zal officieel plaatsvinden op zaterdag 31 maart om 14.30 uur door Ds. Hans van Solkema, predikant te Heino. Iedereen is hierbij welkom. Tot 27 april is de expositie dagelijks tussen 10.00 en 13.00 uur geopend. De Maalderij bevindt zich bij het VVV-kantoor aan Canadastraat 6 in Heino.

Voor verdere informatie: staging2.podiumheino.nl en staging2.destamhoeve.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.