enorme vangst in drugsonderzoek

Een 45-jarige Zwollenaar werd op 15 november 2011 aangehouden. De man wordt verdacht van handel en het voorhanden hebben van verdovende middelen. Ook een 84-jarige plaatsgenoot en een 38-jarige inwoner van Budel werden diezelfde dag aangehouden.

De 84-jarige man werd de volgende dag weer in vrijheid gesteld. Op 15 februari werd een 44-jarige inwoonster van Zwolle aangehouden. De vrouw wordt eveneens verdacht van handel in verdovende middelen. Tegen de verdachten werd tevens een financieel onderzoek ingesteld.

Bij doorzoekingen in de woningen van de verdachten werden ruim 3000 stekken, 21,5 kilo hennep en 1350 kant-en-klare joints in beslag genomen. Ook werden er meerdere luxe auto’s, geld, onroerend goed en audiovisuele apparatuur in beslag genomen. In totaal werd er voor enkele miljoenen euro’s beslag gelegd. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of deze goederen met crimineel geld zijn verworven.

De dag na de aanhouding van de verdachten werden vier hennepkwekerijen in Zwolle, Nieuwleusen en Dalfsen ontmanteld. Hierbij werden ruim 700 planten aangetroffen. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen. Bij alle kwekerijen was spraken van diefstal van de stroom. De eigenaren van de kwekerijen werden eveneens aangehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.