een kijkje in de beeldentuin van t nijenhuis

Kasteel het Nijenhuis opent op 28 maart in samenwerking met diverse partners een nieuwe beeldentuin. Meer dan 75 beelden uit de collecties van Museum de Fundatie en Museum Beelden aan Zee (Scheveningen) worden getoond in en op de 4,5 hectare siertuin, grasvelden en bosgebied. Het afgelopen jaar is de tuin verfraaid en de beveiliging op een hoger niveau gebracht.

Van Museum Beelden aan Zee is een bruikleen van zo’n 40 werken verkregen. Beelden aan Zee is in Nederland toonaangevend op het gebied van de moderne en hedendaagse, internationale beeldhouwkunst. Het museum is in 1994 gesticht en in dat jaar werd het prachtige door Wim Quist ontworpen gebouw in Scheveningen geopend. De same6nsmelting van de privécollecties van Theo en Lida Scholten en Dirk Hannema rond Kasteel het Nijenhuis geeft een gevarieerd inzicht in de ontwikkeling van de moderne beeldhouwkunst. Naast de vaste presentaties binnen en buiten het kasteel zullen er altijd tijdelijke tentoonstellingen te zien zijn.

De nieuwe beeldentuin wordt op woensdag 28 maart om 16.00 uur officieel geopend. Kasteel en tuin zijn geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Informatie, openingstijden, toegangsprijzen: staging2.museumdefundatie.nl/ tel: 0572-388188.

Hoewel de tuin officieel pas op 28 maart open gaat, heeft onze fotograaf Kilian van der Zwaag alvast een kijkje mogen nemen. De reportage die hij maakte vind je in de bijlage van dit artikel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.