Home / archiefcentraal / eagles zet bosvelt aan de kant

eagles zet bosvelt aan de kant

De beslissing om niet door te gaan, was volgens voorzitter Edwin Mulder niet eenvoudig. “Paul Bosvelt is een clubicoon met grote verdiensten voor Go Ahead Eagles”, zegt Mulder. “We willen in de komende periode andere wegen inslaan. We gaan een onderzoek doen naar de haalbaarheid van een beloftenteam in 2013 en voor het samenstellen van zo’n team hebben we een man nodig die de weg weet in de top van het amateurvoetbal en het betaalde voetbal.”

Of Paul Bosvelt geschikt voor zou zijn voor deze functie, die wij zien als een baan voor een langere termijn, staat hier los van. “Het is een publiek geheim dat de chemie in onze huidige staf niet optimaal is”, drukt Mulder zich diplomatiek uit. “Waarom het niet klikt en wie er schuld heeft, is een vraag die niet simpel te beantwoorden is. Relevanter is de vraag wat je kunt doen om dit probleem op te lossen. Die afweging hebben we breed gemaakt in de clubleiding, ook met het oog op de toekomstplannen die we hebben. Daaruit kwam de conclusie om het aflopende contract dat we hadden met Paul Bosvelt niet te verlengen.”

Mulder vervolgt: “Hoe moeilijk deze beslissing ook was omdat wij Paul Bosvelt hoog hebben zitten en zeker niet voorbij gaan aan wat hij voor Go Ahead Eagles heeft betekend. Zoals het ook moeilijk was om Paul dit nieuws te vertellen, omdat je in de afgelopen jaren een band met elkaar hebt opgebouwd. Dat Paul Bosvelt heel veel moeite heeft met deze beslissing, begrijp ik ook. Maar gezien de situatie moesten wij handelen.”

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.