drie ccsers in engelstaligenstrijd bbc

Tom Meijer, Roxy Mekers en Ive Mulders, alle drie leerlingen van het Carmel College Salland, strijden zaterdag om een plek in de kwartfinale van de BBC and ESU Public Speaking Award 2012. De wedstrijd, die dit jaar voor de tiende keer wordt gehouden, zoekt Nederlands beste sprekers in het Engels. Op het Etty Hillesum Lyceum strijden zaterdag 32 scholieren uit verschillende provincies voor een plek in de kwart finale die op 31 maart in Nieuwegein plaatsvindt. Drie van deze 32 deelnemers komen van het Carmel College uit Raalte.

De scholieren tonen hun betrokkenheid bij maatschappelijk belangrijke thema’s en demonstreren hun taalkunsten in het Engels op een zeer hoog niveau. Zij worden aankomende zaterdag aangemoedigd door hun leraren en familie.

De BBC and ESU Awards worden georganiseerd door het Genootschap Nederland-Engeland (GNE) en BBC Worldwide, met support van de English-Speaking Union (ESU). De BBC and ESU Awards hebben als doelstelling de interesse van scholieren in de Engelse taal te vergroten.

Meer dan 100 scholen uit Nederland hebben scholieren ingeschreven voor deze competitie.

De wedstrijd bestaat uit drie verschillende categorieën; de Public Speaking Award, Young Writers Award en de Digital Voice Award. Bij de Public Speaking Award geven de scholieren een vijf minuten durende speech over een vooraf bepaald onderwerp en beantwoorden dan drie minuten lang vragen over hun speech. Bij de Young Writers Award en de Digital Voice Award kunnen de deelnemers op een andere manier hun visie op een van de onderwerpen geven; door middel van opiniestuk van 600 woorden voor een krant of een originele video.

Op dinsdag 17 april 2012 vindt zowel de halve finale als de finale plaats in de Dutchview studio in Hilversum. In de ochtend strijden 16 kandidaten voor een van de 8 plaatsen in de finale van de Public Speaking Award. In de middag strijden acht scholieren in aanwezigheid van Paul Arkwright, de Britse Ambassadeur, voor de titel ‘Best Public Speaker 2012’. Tijdens de finale worden ook de winnaars van de Digital Voice Award en Young Writers Award bekend gemaakt.

Van 14 tot 18 mei 2012 mag de winnaar van de Public Speaking Award naar Londen om deel te nemen aan de English- Speaking Union International Final. Hij of zij neemt het daar op tegen winnaars uit de hele wereld.

Zie ook staging2.bbcawards.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.