de nieuwe stempel naar finale wraak

De Nieuwe Stempel heet zich vrijdagavond met bakken vol energie naar de finale van De Wraak van Salland gespeeld. Wat een optreden. De band uit Raalte brengt eigen muziek met teksten die hier en daar zelfs filosofisch van aard zijn, hiphoppend werd het publiek enthousiast gemaakt door een aanstekelijke podiumact. Ook de andere bands hadden eigen publiek meegenomen zodat het in de voormalige (en toekomstige?) disco van Oortwijn in Heino een topavond werd.

Break ik down, One for Sue, De Nieuwe Stempel en Userius hadden de voorrondes van De Wraak van Salland overleefd en gingen in zaal Oortwijn op jacht naar een finaleplek, vrijdag 6 april in de Leeren Lampe. Ook gisteren bleek weer dat op die finaleavond heus niet alleen jeugd moet afkomen. De bands die in de halve finale staan zijn allemaal van De Wereld Draait Door-niveau en zouden in de jaren zeventig in het bandjescircuit gestaan hebben met live optredens in de vele kleinere zaaltjes van toen.

Dus het Back to the 80’s-Publiek moet de agenda voor 6 april ook maar vrij maken. Ook zij zullen aangenaam verrast zijn over het niveau van de bands van deze tijd. Dat komt trouwens ook wel door de veel betere geluidsinstallaties, waar De Wraak niet op heeft bezuinigd. Alle bands zeggen het tijdens het optreden: het geluid is perfect. Dat gaan we later vast horen als de cd uitkomt waarop alle halve finalisten staan.

De jury van deze tweede halve finale bestond uit Jurry Oortwijn van Pedro Pico Pop en Lil’Hill, Hans Groen (muziekdocent, componist) en Frank van Lunteren, manager van the Paceshifters. Ze hadden de aangename taak te kiezen uit vier keer een goede band.

De bands

Aan Break it Down de eer om te avond te starten. Een sympathieke band waarbij de jury voornamelijk lof uitspreekt richting de drummer. De band speelde een strakke set, vooral het laatste nummer kreeg complimenten en was een waardige afsluiting.

One for Sue mocht als tweede het podium beklimmen. Heino loopt ondertussen al goed warm voor het muzikale programma en laat zich door een zangeres met duidelijk veel ervaring inpakken. De band speelt in deze bezetting pas voor de derde keer samen en heeft zeker potentie. Nu speelt de band uitsluitend covers maar de jury kan niet wachten op eigen werk.

Tijd voor de Nieuwe Stempel. De band weet al vanaf de eerste seconden het publiek aan zich te binden waarbij de jury aangenaam werd verrast. De band heeft een geweldige interactie met het publiek en om de jury te citeren: ‘’Je hoeft niet van hip-hop of rap te houden om deze band leuk te vinden’’.

Userius had de eer om de tweede halve finale af te sluiten. Muzikaal en technisch zit deze band erg goed in elkaar en ook wisten ze een band met het publiek op te bouwen. De samenwerking in deze groep is opmerkelijk goed en de afwisseling in zang is een perfecte keuze.

Oranjerie

Unaniem beslist de jury om de Nieuwe Stempel door te laten gaan naar de finale in de Leeren Lampe op vrijdag 6 april. Volgende week is de laatste halve finale in Café de Oranjerie in Wijhe. Hier strijden de laatste vier halve finalisten om de felbegeerde plek in de finale.

De Wraak van Salland is een initiatief van Beahpar, Pedro Pico Pop en Salland Centraal.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.