de groot wacht pittige klus in de wolden

De nieuwbakken burgemeester van De Wolden, de Raalter wethouder Roger de Groot, wacht een pittige klus, direct na zijn aanstelling. In Ruinen, onderdeel van De Wolden, zijn namelijk plannen voor een gigantisch hippisch centrum. De plannen verdelen het dorp echter: Tussen de voor- en tegenstanders woedt een koude oorlog. Dat viel maandagavond op te maken uit een uitzending van het VPRO-programma De Slag om Nederland.

De plannen voor het hippisch centrum zijn enorm: Totaal oppervlak is 95 hectare, groter dan de bebouwde kom van het dorp zelf. In de plannen voor het hippisch centrum zijn 150 vakantievilla’s opgenomen, casino’s, een welnesscentrum en een stadion dat plaats biedt aan 30.000 toeschouwers. Prijskaartje? Een dikke 350 miljoen euro.

De voorganger van Roger de Groot in de Wolden, Peter Snijders, staat er in de aflevering van het VPRO-programma gekleurd op. Hij sprak namelijk de ambitie uit om De Wolden een paardengemeente te laten worden. Snijders presenteerde de plannen in januari van het vorig jaar.

Het bedrijf Grontmij onderzocht de haalbaarheid van het project. Die hadden bij een ander project ook al contact gehad met Snijders, namelijk in zijn tijd als wethouder in Coevorden. Toen zocht Plopsaland een onderkomen. Bij het huidige project deed Snijders de deur open voor dit initiatief in De Wolden, waarbij onderzoek verricht werd door Grontmij. Omdat De Groot eerder jarenlang werkzaam was voor Grontmij, suggereert de VPRO nu onderlinge verbanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.