container vol zwerfafval tijdens nl doet

De Wildbeheereenheid Heeten heeft zaterdag actief meegedaan aan de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Samen met de plaatselijke visvereniging is er zwerfafval verzameld. Hierdoor wordt de natuur weer een stukje aantrekkelijker. De container, die door de gemeente Raalte ter beschikking was gesteld, was aan het eind van de dag behoorlijk vol.

Naast dat het hygiënischer is en een veel mooier gezicht geeft als de natuur er keurig bij ligt, hoort zwerfafval natuurlijk gewoon niet in de natuur thuis. Ook het wild en alle ander dieren die in de natuur vrij rondlopen kunnen hinder ondervinden van dit afval. Dieren kunnen verstrikt raken in touwen en draad of kunnen stikken in plastic zakken. Ook verwondingen door glasscherven of scherpe randen van blikjes komen voor.

Voor overige activiteiten van de WBE kun je op staging2.wbeheeteneo.nl kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.