brandweerwedstrijden in lemelerveld

Zaterdag 24 maart zijn er brandweerwedstrijden in Lemelerveld. Er doen 22 korpsen mee op twee banen.

Het gaat om provinciale voorronden en er wordt gespeeld in de klasse HD en de klasse 112. Vanuit de provincies Overijssel, Drenthe en Groningen komen korpsen naar Lemelerveld om deel te nemen aan deze wedstrijden. De wedstrijden in klasse 112 zijn wat gevarieerder qua inzet dan de klasse HD. Deelnemers in de klasse 112 kunnen te maken krijgen met bijvoorbeeld een ongeval met gevaarlijke stoffen in combinatie met een brand en mogelijke slachtoffers. Klasse HD is vaak alleen brand (met hoge druk te bestrijden) met één of meerdere slachtoffers. In beide klasses moeten er slachtoffers gered worden. Op de website staging2.abwc.nl is meer informatie te vinden over de wedstrijden. Het programmaboekje voor deze zaterdag is hier te downloaden.

Het belooft volgens de organisatie een sportieve dag te worden in Lemelerveld. De organisatie is in handen van het brandweerkorps van Lemelerveld samen met het ABWC. Beide partijen verwachten veel toeschouwers, mede door de open bedrijvendag die ook in het weekend van 24 maart plaatsvindt in Lemelerveld. Veertig bedrijven openen tijdens dit weekend de deuren voor het publiek. Meer informatie hierover op staging2.bedrijvendaglemelerveld.nl.

“Het korps Lemelerveld, dat zelf al jaren een fanatiek deelnemer is aan deze wedstrijden, staat bekend om het uitzetten van zo realistisch mogelijke scenario’s,” zo vertelt postcommandant Gerard Heerink. “Ook voor de wedstrijden voor van deze zaterdag is hier weer veel aandacht aan besteed. Zo blijft het ook leuk voor de toeschouwers om te kijken.”

Mensen die willen komen kijken naar de brandweerwedstrijden kunnen zich melden bij de brandweerkazerne aan de Nijverheidsstraat 8 in Lemelerveld. Van daaruit krijgt u een routebeschrijving naar één of beide wedstrijdlokaties. Ook kunt u bij de brandweerkazerne kennis maken met de nieuwe tankautospuit van het korps Lemelerveld. Deze is begin maart opgeleverd aan het korps.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.