botsautootje spelen tijdens de kole kermse

Geheel onomstreden is hij niet: Zanger Rinus. De organisatie van de Kôle Kermse in Broekland weet er inmiddels alles van. Nadat bekend was geworden dat de zanger op zondag 18 maart het feest in Broekland met een bezoek zal vereren, buitelden fans en Rinushaters over elkaar heen. Precies de bedoeling natuurlijk. Een beetje reuring zo in de aanloop naar je feest is nooit verkeerd.

“De een ziet het als een groot hoogtepunt, hoe slechter hoe beter, anderen vinden het waardeloos”, stelt Jaap de Haan namens de organisatie. “Maar zoiets past in onze traditie van de goede foute artiest op zondagmiddag. En dan zijn er altijd mensen die het leuk of minder leuk vinden. Terwijl het uiteindelijk maar om een kort optreden, een tussendoortje, gaat.”

De Kôle Kermse begint op vrijdag 16 maart. Die avond is er muziek van maar liefst twee bands: de Heetense coverformatie Vegas Music en eightiespastiche The Hot Stewards. Vegas Music speelt covers van onder andere Alanis Morisette, Aerosmith, Green Day en Guns n’ Roses. The Hot Stewards ken je wellicht van eerdere optredens tijdens het Luttenbergs Feest en Pedro Pico Pop. Deze pretband speelt eighties klassiekers als ‘When the rain begins to fall’, ‘Spin me round’ en ‘Somebody’s watching me’. Fantastische nummers, maar wel een tikkie soft volgens de heren. Daarom steekt de band ze in een stevig jasje. “Bij hen rocken die eighties zwijmelliedjes tenminste”, stelt Jaap.

Het programma gaat zaterdagmiddag om 14.00 uur verder met de jaarlijkse ludieke veiling. Diverse verenigingen, bedrijven en particulieren brengen waardevolle items in. Soms gaat het om tastbare waren, soms om (ludieke) diensten. Bieden maar. Heb je nog kavels of ideeën voor de veiling, geef dit dan door aan Harry Booijink, tel: 0570-531517.

Het feest gaat zaterdagavond verder met een grote, doorgaans massaal bezochte feestavond. Op het podium staat de Hengelose formatie Bittersweet. Deze allround top 40-band speelt alle denkbare pop, rock en dance muziek die het publiek maar horen wil. Met eerdere optredens in o.a. Paradiso, Melkweg, IT, Leidsche Plein etc. weten de dame en heren echt wel wat muziek en feest maken is.

Zondagmiddag zal de vloer ongetwijfeld weer trillen in Broekland. Degenen die er wel eens geweest zijn, weten wat we bedoelen. Rondvliegend hooi, wilde spelletjes, hossende jongeren, vooraan gaat het er doorgaans heftig aan toe. Overigens kun je achterin de tent zonder al te veel gevaar een rustige middag beleven. Geheel in tstijl staat er die middag een wedstrijd met echte botsauto’s op het programma. Op de tentvloer zullen teams in botsauto’s zo snel mogelijk een traject afleggen. Daarna is het de beurt aan de formatie Anderkovver. Aanvankelijk was de band Tonka gepland, maar de heren hebben hun optreden in verband met ziekte moeten afzeggen. Anderkovver speelt een uitgebreid repertoire van feestmuziek. Van Rammstein tot Nick & Simon, van Normaal tot Kings of Leon. En ja, dan zo rond 17.00 uur zal ie het podium betreden, de meest omstreden artiest van Nederland. Maar met zijn hits ‘Hey Marlous’, ‘Heb jij m’n piek gezien’ en ‘Kiele kiele kiele’ zal ie er vast een feest van maken.

Natuurlijk mag ook de indoor kermis niet ontbreken. Ook dit jaar zijn er weer een aantal attracties in de tent, ook voor de kinderen. De entree is alle dagen gratis. Meer informatie op staging2.kolekermse.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.