bekedam start dependance in lemelerveld

Rijschool Bekedam heeft momenteel vestigingen in Dalfsen, Ommen, Zwolle en Kampen. In totaal heeft Erwin tien rijinstructeurs in dienst. Bij de rijschool kun je terecht voor auto- (al dan niet met aanhanger), bromfiets- en motorrijlessen. Twintig jaar geleden begon Erwin in Dalfsen met zijn eigen rijschool. “Op basis van mond-tot-mondreclame is de school gegroeid. Een jaar of zeven geleden besloot ik met een vestiging in Ommen te beginnen. Dat liep zo boven verwachting dat er ook een vestiging in Zwolle volgde. Recentelijk nog heb ik een rijschool in Kampen overgenomen. En Lemelerveld is de laatste stap.”

Inmiddels mag Rijschool Bekedam dan een redelijk grote rijschool zijn, Erwin benadrukt dat de aanpak heel persoonlijk is. “Iedere leerling krijgt een vaste instructeur. Heel soms komt het voor dat instructeur en leerling geen klik hebben, dan wisselen we van instructeur. Maar je merkt dus niet dat je met een grote rijschool te maken hebt.”

Het geheim van het succes? “Iedereen wil graag slagen zonder al teveel rijlessen. Dat evalueer ik ook met de instructeurs. Ik probeer het aantal lessen te beperken, maar het moet wel realistisch blijven. Vooral staat bij ons de service voorop. De rijlessen moeten plaatsvinden in een prettige sfeer. Geen gesnauw, dat hoorde je in mijn jeugd nog wel eens, maar rust in de tent. De leerlingen moeten met een veilig gevoel in de auto zitten. Dat zorgt ook voor betere resultaten.”

Een andere pijler voor het succes van de rijschool is de ‘ouderwetse’ manier van theorieles geven, dat wil zeggen klassikaal. “Veel andere rijscholen doen de theorielessen tegenwoordig via internet, maar ouderwets klassikaal onderwijs heeft absoluut een meerwaarde. We houden de groepen ook relatief klein, maximaal vijftien leerlingen. Het is dat kleine beetje service extra. En dat blijkt in de praktijk te werken. Nu we over lesruimte in Lemelerveld beschikken, hoop ik ook weer interessant te worden voor leerlingen uit de omliggende plaatsen.”

Of de dependance in Lemelerveld de laatste is? “We zien het wel”, stelt Erwin. “Een half jaar geleden was een vestiging in die plaats nog niet in me opgekomen. Het was dat de leerlingen erover begonnen en ik toevallig langs deze vrijstaande ruimte reed. Zo kan het gaan. Maar ik heb absoluut een drive in me om verder te komen.”

De Lemelerveldse vestiging van Rijschool Bekedam is te vinden aan de Handelsweg 10a, tel: 0529-432637. Meer informatie op staging2.rijschoolbekedam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.