autodief na achtervolging in wijhe gepakt

Via de A28 reed de verdachte richting Zwolle. Vanaf het verkeersplein Zwolle-Zuid schoten agenten van het Korps IJsselland te hulp. De man negeerde op de IJsselallee een stopteken en reed met hoge snelheid via de rijksweg N377 richting Deventer. Diverse keren is geprobeerd om de automobilist tot stoppen te dwingen.

Een roadblok van politiewagens werd door hem gepasseerd en ook werd de rotonde in Wijhe aan de linkerkant genomen. In Deventer werd opnieuw een roadblok door hem voorbijgereden via de berm en het fietspad. Daarna ging hij spookrijdend verder op de Overstichtlaan in Deventer. Via de middenberm op de Lebuïnuslaan werd de auto gekeerd en ging de rit terug richting de dijk naar Wijhe.

De bestuurder sneed onderweg een aantal politieauto’s af en haalde ze in. Bij de mini-rotonde afslag Wijhe-Noord werd de auto klemgereden, waarbij schade ontstond aan een politieauto. Hierna reed de verdachte al gasgevend, spinnend via de berm, naar beneden de dijk af.

De bestuurder sprong uit de auto en vluchtte een weiland in. Daar kon hij worden aangehouden net als zijn 16-jarige inzittende uit Kampen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.