atb team lemelerveld stelt zich voor

Het mountainbikeseizoen 2012 is voor ATB-Team Lemelerveld enkele weken terug begonnen. Het team zal evenals voorgaande jaren voornamelijk meedoen aan Nationale wedstrijden in Nederland en de Dyna-Sys MTB Topcompetitie. Daarnaast zullen nog enkele losse wedstrijden en marathons in België en Duitsland worden gereden.

ATB-Team Lemelerveld is dit seizoen vertegenwoordigd in een drietal categorieën. Dienand Broekhuis (Lemele) komt uit bij de Masters 40+. Evenals voorgaande jaren hoopt hij een vaste waarde te blijven in de top-tien.

Rick Oosterlaar (Zwolle) en Jeroen Wessel (Lemelerveld) rijden bij de Amateurs. Rick is nieuwkomer in het team en hoopt zijn resultaten van vorig jaar, top-15 noteringen met uitschieters naar de top-tien, te evenaren. Jeroen is het seizoen met dezelfde ambitie begonnen.

Bij de Elite/Beloften komen Jordy Luisman (Bergentheim) en Mark en Rob van der Heijden (beide Den Dungen) uit voor het team. Jordy rijdt een deel van het mountainbikeseizoen als voorbereiding op het cross-seizoen. Rob is naast Rick Oosterlaar de tweede nieuwkomer in het team. Zowel Rob als Mark hopen dit seizoen weer een stap voorwaarts te maken. Resultaten in de top-15 tijdens de topcompetitie en top-10 nationaal moeten tot de mogelijkheden behoren en wellicht zit er een keer een podiumplek in bij afwezigheid van de professionele renners.

Speerpunten voor dit seizoen zijn naast de klassementen onder andere de Nationale kampioenschappen op de cross country en marathon discipline. De cross country wedstrijd wordt in juli verreden op de Woldberg in Steenwijk. In oktober staat de tweede Nationale titelstrijd op het programma. Het NK marathon wordt dan in het Limburgse Eijsden verreden.

Afgelopen zondag werd in Wageningen de eerste wedstrijd uit een serie van vier wedstrijden voor het Bergrace klassement verreden. Rob en Mark van der Heijden stonden aan het vertrek van de 105 minuten wedstrijd. Al snel reed een kopgroep van vier weg. Rob en Mark streden in de achtervolgende groep van vier voor plek vijf. Rob trok uiteindelijk de vijfde plaats naar zich toe voor Mark die zesde werd.

Bij de 75 minuten wedstrijd stonden Dienand Broekhuis, Rick Oosterlaar en Jeroen Wessel aan het vertrek. Rick en Jeroen reden vanaf het begin in een omvangrijke kopgroep. Dienand reed hier kort achter. Uiteindelijk finishte Rick als 12e en Dienand kwam als 29e over de eindstreep. Jeroen verliet de wedstrijd vroegtijdig met materiaalpech.

Volgend weekend staat in Norg de eerste wedstrijd meetellend voor de topcompetitie op de agenda.

Kijk voor meer info op staging2.atbteamlemelerveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.