aspergeseizoen mogelijk vroeg van start

“In 1995 of 1996 hebben we wel een keer gehad dat we op 1 april de eerste asperges van het land haalden, maar dat was omdat Hennie Gerritsen er per ongeluk één ontdekte. Voor zover ik weet is het nog nooit zo vroeg als dit jaar geweest.”

Aspergeliefhebbers moeten overigens nog wel even geduld hebben, want dinsdag is er ongeveer 1 kilo van het land gehaald, nog lang niet genoeg voor de verkoop dus. “Het duurt nog zeker twee weken voordat het bord met bord aan de weg gaat,” stelt Ogink. “Maar ook dat is wel een heel vroege start van het seizoen.”

Normaal gesproken worden asperges pas geoogst vanaf de tweede donderdag van april.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.