Home / archiefcentraal / aspergebier bier met sallandse asperges

aspergebier bier met sallandse asperges

In plaats van een glaasje witte wijn, een lekker fris witbiertje op het terras. Dat moet volgens de samenwerkende partijen het beeld van deze lente bij de regionale horeca worden. Volgens de ontwikkelaars zorgt de koningin onder de groenten voor een fris vleugje aan het witbier.

Woensdag worden de ingrediënten samen met de asperges samengevoegd en wordt het geheel gekookt om vervolgens vergist en gelagerd te worden. Na circa 4 weken lageren is het bier geschikt om genuttigd te worden, natuurlijk met asperges als eten.

Het witbier ligt na de opening van het aspergeseizoen bij Sallands Landbier in de brouwkelder en de regionale aspergetelers in de schappen. Tevens wordt het geschonken bij diverse horeca gelegenheden in de omgeving.

Geïnteresseerden kunnen meer informatie krijgen over dit witbier bij de verschillende aspergetelers in de regio en bij brouwerij Sallands Landbier in Raalte.

Zie ook www.sallandslandbier.nl

Lees ook

Open huis bij Pop Rock Factory

RAALTE – Pop Rock Factory houdt zaterdag 25 september een open huis. Tussen 14.00 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.