“als heino zijn niveau haalt winnen we ”

Heino is vorig jaar gepromoveerd naar de tweede klasse en niemand die verwacht had dat de mannen van Lobbert van meet af aan al mee zouden draaien aan de top in die hogere klasse. Heeten heeft dezelfde promotie achter de rug. Maar zij doen het minder goed: op dit moment bezetten ze een herkansingsplaats. Nacompetitie dus.

Marc Lobbert heeft zijn mannen dinsdag toegesproken over de wedstrijd tegen Heeten. “Het is een derby en dan tellen de standen op de ranglijst niet. Als jullie je niveau als speler halen dat in je zit, en als je bereid bent hard te werken op het veld, dan ligt daar de basis voor de overwinning. Eerst die basis neerzetten en dan weer naar kwaliteit kijken.” Lobbert verwees daarmee niet alleen vooruit naar de wedstrijd van de week. Hij doelde ook op de mooie resultaten van voor de winterstop.

“Toen hebben we ons eigen spelletje prachtig neergezet. Verdedigend konden we iedere tegenstander onze wil opleggen. En aanvallend zetten we herkenbare patronen op het veld. Neem die wedstrijd tegen Vaassen. Van de acht goals waren er zes over de vleugels voorbereid en afgerond met goed positiespel in de aanval.” Je kunt het ook anders samenvatten, dat aanvalsspel van Heino: “Hoe we Bas Jansen vrij voor de keeper zetten!”

Marc Lobbert ziet zondag als een sleutelwedstrijd. “Bij winst houden we zicht op de koppositie. En doen we mee aan de tweede periodetitel die met Pasen vergeven wordt. Verliezen we, dan haken we af.”Juist de derby tegen Heeten kan die kentering teweeg brengen. Want die wedstrijd is meer dan een competitiewedstrijd. “Het is een derby. De kans dat meer mannen hun niveau dan halen is groot. En als dat er een keer weer in zit. Dan gaan we uiteindelijk gewoon voor het kampioenschap. Niemand had ons op dit moment op deze positie verwacht. Maar nu we er toch staan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.