alerte supermarktondernemer in het zonnetje

Gerrit Boomgaard, de eigenaar van de Albert Heijn in Wijhe, is maandagavond in het zonnetje gezet door een vertegenwoordiger van de politie en de gemeente. Boomgaard is zeer actief in het tegengaan van winkelcriminaliteit. Er is bij hem en zijn personeel veel aandacht voor. Het optreden van de heer Boomgaard en zijn personeel valt op. Onlangs werd een aantal mensen gesignaleerd met ‘afwijkend winkelgedrag’.

Deze personen zijn extra in de gaten gehouden door het personeel en men heeft de winkel verlaten. De politie heeft de gegevens van de auto, waarmee de mensen wegreden gecontroleerd en concludeerde dat deze personen eerder winkelcriminaliteit hebben gepleegd. Gemeente en politie waarderen deze alertheid zeer.

Eind 2009 heeft de gemeente in het kader van veilig ondernemen cursussen ‘veilig winkelen en werken’ georganiseerd. Een groot aantal winkeliers uit Olst-Wijhe heeft samen met het personeel deze cursus gevolgd. Het doel van deze cursus was te leren om op klantvriendelijke wijze preventief te handelen, waardoor schade door winkeldiefstal beperkt wordt. Ook was er tijdens de cursus aandacht voor het omgaan met lastige klanten en juist gedrag bij een overval.

Dit jaar worden door de winkeliersverenigingen AWO en GO-Olst waarschijnlijk weer trainingen ‘veilig winkelen en werken’ georganiseerd.

Teamchef politie IJsselland Henk van Bussel en Jannke Brons, coördinator Integrale Veiligheid bij de gemeente Olst-Wijhe, zetten Boomgaard tijdens de ledenvergadering van de Algemene Wijhese Ondersnemersvereniging (AWO) in het zonnetje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.