aed redt leven in luttenberg

De AED in Luttenberg heeft afgelopen maandag zijn nut bewezen. Bij Auto Techniek Luttenberg werd iemand onwel en door kordaat handelen van het personeel werd het AED-meldsysteem snel in werking gesteld.

Zodra er in de meldkamer van 112 een melding van een reanimatie binnenkomt, worden alle mensen die kunnen reanimeren binnen een straal van één kilometer opgeroepen.

Binnen enkele minuten werd het AED-systeem opgehaald bij Lemelerweg 25 en was een EHBO’er ter plaatse. Met deze AED is een aantal schokken geven voordat de ambulance te plaatse was. Bij reanimatie geldt: Hoe sneller de hulp er is, hoe groter de overlevingskans.

De gereanimeerde maakt het goed. Hij is dezelfde dag nog geopereerd.

“Het nut dat er zoveel mogelijk mensen zijn die kunnen reanimeren en de AED kunnen bedienen is wel weer in Luttenberg bewezen”, stelt Ietje Scholten van EHBO Luttenberg. Wie meer informatie over reanimeren wil, of wie opgenomen wil worden in het alarmsysteem kunnen bij haar terecht. 0572-301936 of ietjescholten@hotmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.