zoektocht naar locatie brede school raalte

Als de school achter de Pauluskerk komt, komt de gymzaal op dezelfde plek of bij de voormalige Zonnehof aan de Brink. Als de brede school op de plek van de Ieme komt, dan komt de gymzaal achter de Pauluskerk of bij de Ieme in de buurt. Als de school op de locatie van De Hartkamp komt, komt de gymvoorziening op de locatie Boemerang.

Sinds eind vorig jaar heeft de gemeente Raalte de plannen voor het realiseren van een brede school in Raalte-dorp weer opgepakt. Het plan voor de brede school Raalte-dorp is ontstaan in de periode 2006-2007 en is in 2009 tijdelijk stopgezet. In 2011 is het plan weer opgepakt. Het plan bevat nog steeds dezelfde functies: een brede school met openbaar onderwijs, kinderdagverblijf, peuterspeelzaalwerk en buitenschoolse opvang. Daarnaast is ruimte nodig voor een nieuwe sportaccommodatie, die gebruikt kan worden door de basisscholen in Raalte-dorp en door sportverenigingen buiten de schooltijden. De sportaccommodatie wordt niet als wedstrijdaccommodatie ingericht.

Het locatieonderzoek is een uitwerking van de motie van de gemeenteraad. In deze motie heeft de raad gevraagd de locatie voor de brede school Raalte-dorp te heroverwegen. Het oorspronkelijke plan voor de brede school gaat uit van de locatie achter de Pauluskerk. Het locatieonderzoek is bedoeld om te bekijken of er betere alternatieven zijn. In het onderzoek is gekeken naar zowel nieuwbouw als renovatie van de huidige gebouwen De Hartkamp en De Ieme. Hieruit is naar voren gekomen dat renovatie waarschijnlijk even duur is als nieuwbouw. Omdat kwaliteit voorop staat, is besloten de renovatievarianten niet verder te verkennen en het onderzoek volledig toe te spitsen op nieuwbouw.

In de nieuwe brede school moet plaats komen voor de openbare basisscholen De Hartkamp en De Ieme, kinderopvang, buitenschoolse opvang en peuterwerk.

Op dinsdag 21 februari houdt de gemeente een informatieavond voor omwonenden en andere belangstellenden. De gemeente geeft op die avond een presentatie over de 4 varianten. Aanwezigen hebben de mogelijkheid om hun mening over de varianten te geven. De mate van steun voor de verschillende varianten speelt mee bij de beslissing om voor een bepaalde variant te kiezen.

De informatieavond begint om 19.30 uur en vindt plaats in De Zonnehof aan de Hartkampweg 6 in Raalte.

De gemeenteraad buigt op 26 april over de kwestie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.