woord kulturhus kan wel van de gevel af

Vermoedelijk is er voor het Filmhuis na de verbouwing van het Kulturhus geen plaats meer. “Niet alleen het Filmhuis is de dupe van de ontwikkelingen, alle culturele organisaties die in het Kulturhus gevestigd zijn.” Ten Thij stelt zelfs dat cultuur op deze manier uit het centrum van Raalte verdreven wordt.

Volgens Ten Thij begint het probleem bij de bibliotheek. ”SallandWonen offert het hele gebouw aan de bieb op. Ze willen koste wat het kost de bibliotheek in het Kulturhus houden, daar staat of valt alles bij. Daar zijn wij de dupe van, zonde hoor.”

Ondertussen is het Filmhuis op zoek gegaan naar een ander onderkomen. “Daar zijn al een aardig eind mee op weg, maar ik kan er nog niks over zeggen.”

Het Filmhuis heeft in het vijf en een half jaar tijd ongeveer 220 ‘vrienden’ gekregen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.