wijhese kinderen zingen mee met mama kwijt

Verhalenverteller Ron Vernout uit Zutphen was zaterdag in de bibliotheek in Wijhe om het prentenboek ‘Mama kwijt’ voor te lezen. Om 11.00 uur zaten er al achttien kinderen en vijftien ouders in de leeszaal om naar het verhaal van de kleine uil te luisteren.

Het verhaal ‘Mama kwijt’ gaat over een klein uiltje dat uit het nest valt en op zoek gaat naar zijn mama. De basisscholen, kinderdagverblijf en peuterspeelzaal hadden begin januari allemaal een exemplaar van het boek van de bibliotheek gekregen. Je kon goed merken dat kinderen het verhaal van kleine uil herkenden omdat ze Ron zo nu en dan aanvulden. Kinderen en ouders werden op een leuke manier betrokken bij de voorstelling, zo was er een mama uil en een kleine uil en opa’s, oma’s en ouders beelden de bomen uit. De voorstelling werd afgesloten met een leeszaal meezingende ouders en kinderen.

Na afloop werd een aantal kinderen lid van de bibliotheek. Tot 1 maart is dit extra aantrekkelijk omdat kinderen tot 7 jaar een kleine uil vingerpopje cadeau krijgen. Bovendien wordt uit de kinderen die vanaf 18 januari, de start van de Nationale Voorleesdagen, lid zijn geworden van de bibliotheek in Olst en in Wijhe het prentenboek ‘Mama kwijt’ verloot.

Het voorleesplezier in de bibliotheek gaat nog even door, want op dinsdag 28 februari kun je in de bibliotheek in Olst om 15.00 uur komen kijken en luisteren naar een bewerking van een verhaal van Paul Biegel ‘Kraai’s wereldreis’ door Peter van Dijk. De entree bedraagt 2,50 euro per persoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.