wie wordt raalter voorleeskampioen

Op woensdag 22 februari wordt bekend wie de voorleeskampioenen van de gemeente Raalte worden. De bibliotheek Raalte houdt dan in het theater van het Kulturhus de voorleeskampioenschappen. De wedstrijd is verdeeld over twee dagdelen. Dit vanwege de vele aanmeldingen van basisscholen.

’s Middags treden de voorleeskampioenen van de basisscholen uit Raalte-dorp en Broekland voor het voetlicht. ‘s Avonds is het de beurt aan de voorlezers uit Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis, Luttenberg, Mariënheem en Nieuw Heeten. De zeventien deelnemers zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Bij de voorronden, die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als de allerbeste voorlezer uit de bus. De voorlezers mogen zelf bepalen uit welk kinderboek ze gaan voorlezen.

De juryleden: wethouder Roger de Groot, oud-dorpsdichter Benne Solinger, Kinderboekenschrijfster Karin de Graaf, Elly Bruger van Bruna en Bibliotheekdirecteur Frederique Westera , zullen het net als ieder jaar weer zeer moeilijk krijgen. Er wordt onder andere gelet op tempo, stemgebruik en contact met het publiek.

De supporters zijn er niet alleen voor de gezelligheid. Met spandoeken mogen zij hun kampioen zo goed mogelijk aanmoedigen. Voor het mooiste spandoek wacht er ook nog een leuke prijs.

De winnaars van deze ronde gaan als de twee voorleeskampioenen van de gemeente Raalte door naar de Regionale Voorleesronde op donderdag 5 april in het Kulturhus in Holten. Voor de twee winnaars hiervan is er op woensdagmiddag 25 april in het ZINiNtheater te Nijverdal de provinciale finale en tot slot de landelijke finale op woensdag 23 mei in het tijdelijke muziekcentrum, ‘De Rode Doos’ in Utrecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.