wethouder de groot vertrekt

Wethouder Roger de Groot vertrekt vermoedelijk uit de gemeente Raalte. De wethouder wordt voorgedragen als burgemeester in de gemeente De Wolden. Roger de Groot, 45 jaar uit Heino, noemt het een mooie stap. “Binnen het openbaar bestuur ga je toch wat verder kijken,” stelt De Groot in een korte reactie.

De wethouder zei zelf blijverrast te zijn dat hij als nummer 1 uit de bus kwam. De Groot wordt in De Wolden gezien als een sturend en slagvaardig persoon met een groot enthousiasmerend vermogen.

Van de 46 kandidaten geniet de Raalter wethouder de voorkeur van zowel gemeenteraad als vertrouwenscommissie. Helemaal zeker is het vertrek van De Groot overigens nog niet: De commissaris van de koningin moet nog met De Groot als kandidaat naar het ministerie. Een afwijzing vanaf daar lijkt overigens zeer onwaarschijnlijk.

De Groot verwacht zelf in mei van dit jaar in De Wolden aan de slag te gaan.

In de Wolden wonen volgens Wikipedia ongeveer 23.600 mensen. De gemeente is op 1 januari 1998 gevormd uit de gemeenten Zuidwolde, Ruinerwold, de Wijk en het grootste deel van Ruinen. De gemeente telt 17 officiële kernen en 47 buurtschappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.